Lewis Hamilton: “Mercedes heeft in Monaco ondermaats gepresteerd”

Daimler Media
Daimler Media

Na een teleurstellende kwalificatie op zaterdag slaagde Lewis Hamilton er ook tijdens de race niet in om een goede prestatie neer te zetten. Volgens Hamilton presteerde Mercedes hel volledige raceweekend in Monaco ondermaats.

Hamilton kwalificeerde zich als zevende en eindigde na een teleurstellende race ook op de zevende plaats. Een erg teleurstellend resultaat wetende dat Charles Leclerc de race niet kon aanvatten en dat hij ook een positie won door de opgave van teamgenoot Valtteri Bottas.

Na afloop van de race was Hamilton niet te spreken over de door het team gehanteerde strategie.

“Drie plaatsen heeft het me gekost,” vertelde een zichtbaar teleurgestelde Hamilton tegenover ‘Sky Sports F1’ over de pitstopstrategie van Mercedes.

“Ik kan er niet echt een reactie op geven. We gaan binnenskamers erover praten en we zullen hard samenwerken om hier sterker uit te komen.”

Door de overwinning van Verstappen en de slechte prestatie hebben Hamilton en Mercedes de leiding in het kampioenschap moeten afstaan aan Max Verstappen en Red Bull.

“We hebben vandaag heel wat punten verloren door een zeer, zeer slechte performance van het team,” aldus Hamilton.

“Als team hebben we heel het weekend ondermaats gepresteerd en we moeten ons focussen op de volgende race. Mijn felicitaties aan Max en zijn team, ze hebben het geweldig gedaan.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen