Charles Leclerc: “Dit komt bijzonder hard aan”

Ferrari
Ferrari

Het had een droomweekend voor Charles Leclerc kunnen worden. Nadat hij op zaterdag de polepositie wist te veroveren hoopte hij om vandaag de race te winnen. Onderweg naar de grid waren er echter plots technische problemen en zat zijn race er al op nog voor hij begonnen was.

“In de garage was het zeer, zeer moeilijk om me oké te voelen,” vertelde Leclerc tegenover de media kort nadat bekend was gemaakt dat hij niet zou deelnemen aan de race.

“Maar tja, ik denk dat ik het jammer genoeg gewoon begin te worden dat ik hier pech heb. Ik heb hier nog nooit een race uitgereden. Dit jaar start ik hier zelfs niet, ook al had ik normaal op de pole moeten staan.”

Leclerc kende inderdaad nog niet veel geluk tijdens zijn thuisraces maar wat er deze keer tijdens de GP van Monaco gebeurde komt bijzonder hard aan.

“Dit komt hard aan. Maar om eerlijk te zijn leef ik ook mee met het team. De mecaniciens hebben gisteren ongelooflijk hard gewerkt om de wagen te herstellen en alles te controleren.”

“De mecaniciens waren deze ochtend ook redelijk om te zien dat alles in orde was, dat alle onderdelen oké waren. En dan gebeurt dit. Het is voor iedereen bijzonder jammer.”

Na afloop van de race waren er wel mooie en oprechte felicitaties voor teamgenoot Carlos Sainz die op het podium eindigde.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed