Carlos Sainz: “Eerste Ferrari-podium voelt niet zoals het zou moeten”

Ferrari
Ferrari

In Monaco was Carlos Sainz aan een sterk raceweekend bezig en de Spanjaard zag dat tijdens de race beloond met een tweede plaats op het podium. Voor Sainz was het zijn eerste podium met Ferrari maar dat voelde door de omstandigheden niet zo goed aan als het normaal zou moeten.

“Wanneer je me voor we naar Monaco kwamen zou gezegd hebben dat ik op het podium zou staan dan had ik daar meteen voor getekend,” vertelde Sainz na afloop in het parc fermé. “Het is een goed resultaat.”

“Het zijn gewoon de omstandigheden dit weekend. Met Charles die op de pole stond, ik die mijn goed rondje tijdens de kwalificatie moest missen, het voelt gewoon niet zo goed als dat het zou moeten.”

Vlak voor aanvang van de race raakte immers bekend dat Leclerc niet zou kunnen deelnemen aan de race en dat Ferrari slechts met één wagen de race moest aanvatten.

“Wanneer je ziet dat Leclerc niet van de pole kan starten dan komt alle druk plots op jouw schouders om het weekend te redden,” aldus Sainz.

“De wagen die van de pole zou vertrekken ligt eruit en je wil het team op zijn minst een podium geven. Vervolgens draait alles rond het maken van een goede start en rond de pitstops was er erg veel verkeer op de baan.”

“Ik ben er echter zeker van dat ik erg tevreden en trots zal zijn wanneer ik terugblik op het raceweekend. Ferrari moet ook trots zijn op haar wagen en de stap vooruit dit het dit jaar heeft gezet.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022