Max Verstappen geniet van overwinning in Monaco: “Hier winnen is heel speciaal”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Voorafgaand aan de race hadden we ons verwacht aan een strijd tussen Max Verstappen en Charles Leclerc voor de overwinning. Doordat Leclerc niet kon deelnemen aan de race wist Verstappen redelijk makkelijk de GP van Monaco op zijn naam te schrijven, al maakte dat het gevoel na afloop van de race niet minder speciaal.

“Het is natuurlijk heel speciaal om hier te winnen. Het is tevens mijn eerste keer op het podium hier. Het was een geweldige race,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

“Het is enorm lastig om 78 rondjes lang 100 procent je concentratie vast te houden, maar het is erg cool. Je wil deze Grand Prix altijd winnen, al sinds ik klein ben. Om nu ook nog aan de leiding te gaan in het kampioenschap is een mooie bonus.”

Nadat hij de start had gewonnen moest Verstappen vooral proberen om geen fouten te maken en heelhuids de finish te halen. Gelukkig voor Verstappen kwam er ook geen safety car op de baan, iets dat normaal in Monaco bijna altijd gebeurt.

“Je weet nooit wat er gaat gebeuren, maar ik heb nooit echt het gevoel gehad dat ik onder druk stond,” blikt Verstappen terug op zijn redelijk zorgeloze race.

“Het draaide allemaal om het sparen van de banden en om het kiezen van een goed moment om de pitstop te maken. De anderen stopten wat eerder, dus dat maakte het wat makkelijker voor mij, maar ik had het allemaal onder controle.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed