Lewis Hamilton: “Met de juiste strategie had ik met Max Verstappen kunnen strijden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Van op de dertiende plaats op de grid slaagde Lewis Hamilton erin om als zesde te finishen. Volgens Hamilton had er echter veel meer in gezeten wanneer Mercedes de juiste strategische beslissingen zou genomen hebben. Hamilton gelooft zelfs dat hij met Verstappen had kunnen strijden.

Vlak na de start begon het te regenen en bij Mercedes besloten ze om George Russell en Lewis Hamilton op de baan te houden met droogweerbanden en een eventuele pitstop uit te stellen. Dat bleek achteraf gezien een verkeerde strategische beslissing want daardoor verloren ze veel terrein tegenover de concurrentie.

“Mochten we in die omstandigheden de juiste strategische beslissing genomen hebben dan zou ik in staat geweest zijn om voor de top twee te strijden,” vertelde Hamilton na afloop tegenover ‘Sky Sports F1’. “Om eerlijk te zijn denk ik dat ik met Max had kunnen strijden.”

“Zeker toen de baan droog werd zaten we met onze snelheid niet zo veraf. Ik ga niet zeggen dat we hem zouden hebben verslagen maar ik denk dat we close zouden geweest zijn.”