Daniel Ricciardo in Spanje succesvol geopereerd, terugkeer voorlopig onduidelijk

Daniel Ricciardo - Instagram
Daniel Ricciardo - Instagram

Na zijn ongelukkige breuk op vrijdag tijdens de tweede oefensessie is Daniel Ricciardo op zondag succesvol geopereerd aan zijn linkerhand.

Red Bull liet op zaterdag weten dat Ricciardo naar Spanje was afgereisd om daar behandeld te worden door Dr. Xavier Mir die bekend staat om zijn operaties bij MotoGP-rijders die ernstige breuken opliepen na een val. Mir opereerde ook succesvol Lance Stroll nadat die tijdens een fietsongeluk zijn polsen brak.

“Ricciardo onderging vandaag een operatie. Er werden verschillende schroeven en een plaatje bevestigd. Alles verliep goed en de operatie was succesvol,” vertelde Red Bull-teambaas Christian Horner op zondag. “Zijn bot was op verschillende plaatsen gebroken maar de operatie verliep goed.”

Ook Daniel Ricciardo plaatste op Instagram een bericht nadat hij geopereerd was. Komend raceweekend zal de Australiër eveneens door Liam Lawson vervangen worden. Voorlopig wordt de GP van Singapore, die op 17 september plaatsvindt, als eerste mogelijke race voor een comeback beschouwd.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner