Sergio Perez wil dat Red Bull pitstopstrategie onderzoekt: “Er moet een reden zijn dat dit is gebeurd”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na afloop van de GP van Nederland liet Sergio Perez verstaan dat hij wil dat Red Bull de gehanteerde pitstopstrategie onderzoekt. De Mexicaan vindt het opmerkelijk dat Verstappen een ronde eerder dan hem binnenkwam terwijl hij zelf aan de leiding reed. Daardoor verloor Perez ook de leiding in de race aan Verstappen.

Perez kwam al tijdens de eerste ronde van de race binnen voor intermediates, een beslissing die perfect was. De Mexicaan, die als zevende aan de race begonnen was, kwam zo aan de leiding van de race te liggen. Verstappen pitte immers pas een ronde later maar op zijn intermediates was Verstappen wel een stuk sneller dan Perez en hij nadere snel op zijn Mexicaanse teamgenoot.

Nadat Verstappen zo’n tien seconden van zijn achterstand op Perez had goedgemaakt volgde de call om hem als eerste van beide rijders binnen te roepen om over te schakelen op slicks. Perez kreeg pas een ronde later de zachte bandencompound op zijn wagen gemonteerd en door de ‘undercut’ van Verstappen verloor hij de leiding in de race.

Perez liet over de boordradio duidelijk merken verbaasd te zijn dat Verstappen een undercut had gedaan. Ook na afloop van de race stelde de Mexicaan zich vragen over de door Red Bull gehanteerde strategie. Hij wil dan ook dat de strategische beslissingen bekeken worden.

“Het is een scenario waarin het team volgens mij meer informatie heeft dan dat wij als rijder hebben,” vertelde Perez na afloop van de race. “Het is duidelijk iets dat we moeten bekijken tijdens de meeting met het team. Ik ben er zeker van dat er een reden moet zijn waarom dit beslist werd.”

Perez werd ook gevraagd waarom hij op de intermediates zoveel trager was dan Verstappen. Volgens Perez kwam dat omdat hij zorg probeerde te dragen voor zijn intermediates. Er werd immers nog meer regen voorspeld en hij anticipeerde op het mogelijk langer moeten doorrijden met de intermediates.

“We verwachtten nog meer regen, het team vertelde me dat er nog meer regen op komst was,” aldus Perez. “Het was dan ook belangrijk om dat te doen. Het circuit was eerder aan de drogere kant en als ik gepusht zou hebben dan zou ik de intermediates volledig in de vernieling gereden hebben.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner