Toto Wolff: “Dit was dramatisch slecht, we hebben ondermaats gepresteerd!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff blikt teleurgesteld terug op de GP van Nederland. Wolff spreekt van een ondermaatse prestatie die toe te schrijven valt aan het volledige team.

“Ik denk dat we catastrofaal veel te lang buiten zijn gebleven. We hadden het volledig fout,” gaf Toto Wolff na afloop van de race toe bij ‘Sky Sports F1’. “We zullen het grondig bekijken.”

“Dit komt nooit door één persoon of één afdeling. Het is de communicatie tussen de rijder, de pitmuur, de strategie, het weer en vervolgens wij allemaal die beslissingen nemen.”

“Dit was duidelijk ondermaats van ons allemaal, inclusief mezelf. Het is goed dat dit pijn doet. Wanneer je gebeten wordt en dan blijft het je bij.”

Lewis Hamilton liet verstaan dat Mercedes over de snelheid beschikte om te strijden met racewinnaar Max Verstappen (Lewis Hamilton: “Met de juiste strategie had ik met Max Verstappen kunnen strijden”). Toto Wolff was het daarmee eens. Volgens Wolff was vooral de ‘uitvoering’ van de race niet goed genoeg.

“Het is frustrerend want de wagen beschikte echt wel over een goede racesnelheid. Vanaf dat je terugvalt draait alles rond herstellen wat je kan,” aldus Wolff. “We zagen aan het einde dat de George en Lewis, samen met Max zeer sterk presteerden. We hadden veel meer naar voor kunnen finishen.”

Ondanks de ontgoocheling wil Toto Wolff vooral het positieve proberen onthouden.

“Ik heb liever een goede snelheid, een snelle wagen en een middelmatig resultaat, zelfs wanneer dat pijn doet,” aldus Wolff. “Maar het blijft bitterzoet want het resultaat is echt zeer slecht. We weten wat mogelijk was, maar dat telt niet in onze sport.”