Lewis Hamilton met voorsprong ‘grootverdiener’: Wat verdienen F1-piloten?

Deze week kwam het nieuws dat Lewis Hamilton een eenjarig contract getekend heeft bij Mercedes voor 45 miljoen euro, daarmee verdient hij meer dan dubbel zoveel als zijn eerste achtervolger.

Volgens het Britse tabloid ‘The Sun’ zal Lewis Hamilton dit jaar dus 45 miljoen euro gaan verdienen en daarbij zijn prestatiegericht bonussen en inkomsten van privé-sponsors inbegrepen. Net als in de strijd om het wereldkampioenschap is ook in dit lijstje Max Verstappen zijn eerste achtervolger, maar wel op ruime afstand want de Nederlander verdient ongeveer 20,5 miljoen euro per jaar.

De derde en de vierde plaats worden respectievelijk bezet door Charles Leclerc en Daniel Ricciardo die allebei 11,5 miljoen euro per jaar opstrijken. Ook Carlos Sainz zal bij Ferrari evenveel gaan verdienen als Sebastian Vettel bij Aston Martin, namelijk ongeveer 8,5 miljoen euro.

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso zal bij zijn terugkeer naar de Formule 1 mogen rekenen op een jaarsalaris van 7,5 miljoen euro, terwijl Valtteri Bottas verder de tweede viool mag gaan spelen bij Mercedes voor 6,5 miljoen euro per jaar.

De top tien wordt afgesloten door kersvers Red Bull-rijder Sergio Perez die in 2021 net geen 5 miljoen euro zal verdienen bij de Oostenrijkse formatie en oudgediende Kimi Raikkonen die zich tevreden moet stellen met iets meer dan 4 miljoen euro bij Alfa Romeo.

Lewis Hamilton kan dit jaar, in zijn vijftiende seizoen in de F1, alleen recordhouder worden als het aankomt op het aantal wereldtitels. Als hij er dit jaar in slaagt om voor de vijfde keer op rij wereldkampioen te worden zal dat zijn achtste in totaal zijn en stoot hij Michael Schumacher van de troon.

De top-10 van grootverdieners in de F1:
1 Lewis Hamilton Mercedes 45,65 miljoen euro
2 Max Verstappen Red Bull 20,77 miljoen euro
3 Charles Leclerc Ferrari 11,63 miljoen euro
4 Daniel Ricciardo McLaren 11,63 miljoen euro
5 Carlos Sainz Ferrari 8,31 miljoen euro
6 Sebastian Vettel Aston Martin 8,31 miljoen euro
7 Fernando Alonso Alpine 7,48 miljoen euro
8 Valtteri Bottas Mercedes 6,64 miljoen euro
9 Sergio Perez Red Bull 4,99 miljoen euro
10 Kimi Raikkonen Alfa Romeo 4,15 miljoen euro

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023