Valentino Rossi onthult de reden waarom hij met Ferrari niet naar de F1 overstapte

Motorsportlegende Valentino Rossi stond ooit kort bij een overstap van de MotoGP naar de F1 bij Ferrari maar hij was het niet eens met het programma dat voor hem voorzien was.

Tussen 2004 en 2010 mocht Valentino Rossi een aantal keer testen in een F1-bolide van Ferrari en daar gooide hij geregeld grote ogen. Voor de Italianen was het een droomhuwelijk maar tot echt iets concreet is het nooit gekomen.

Gezien de carrière die de Italiaan gemaakt heeft op twee wielen kan men moeilijk stellen dat hij een slechte keuze gemaakt heeft. Aan de vooravond van een nieuw seizoen MotoGP geeft ‘The Doctor’ een uitgebreid interview aan het Italiaanse dagblad ‘Corriere della Sera’ en daarin onthult hij waarom het niets werd tussen Ferrari en hemzelf.

“Ik had een reeks van testen gedaan voor Ferrari en heb nadien met het management aan tafel gezeten. Ferrari had een plan voor mij klaarliggen voor een carrière in de Formule 1 maar in dat plan zat ook een rol als testrijder en een periode met een mindere wagen. Daarom heb ik het aanbod afgeslagen,” aldus Rossi.

Als het gaat over het huidige Ferrari is Rossi alvast fan van Charles Leclerc en hij denkt dat de jonge Monegask een winnaar zou kunnen worden als hij over het juiste materiaal zou beschikken.

“Ik ben een F1-fan, ik hou van Ferrari en ik hou van Leclerc, ik denk dat hij een van de sterkste rijders op het circuit is. De man om te winnen is er, nu moeten ze nog een auto bouwen die aan de eisen voldoet.”

“Vergelijken met Mercedes is een probleem, voor iedereen. Maar Ferrari moet er in ieder geval staan, net als Red Bull, om het hen lastig te maken.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022