Lewis Hamilton: “Mijn grootste concurrent Max Verstappen? Dat zullen we wel zien”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton wil bevestigen noch ontkennen of hij denkt dat Max Verstappen zijn grootste uitdager voor de wereldtitel wordt in 2021.

Voor de meeste fans en analisten is het een uitgemaakte zaak na de pre-season testen in Bahrein: Max Verstappen wordt in zijn Red Bull F1-bolide de grootste uitdager van Lewis Hamilton in de strijd om de wereldtitel. 

Ze baseren zich daarvoor op het feit dat Red Bull uitstekend voor de dag kwam tijdens de pre-season testen in Bahrein terwijl Mercedes geen al te best figuur sloeg. De geschiedenis heeft ons echter ook al geleerd dat dit echter geen garantie is op succes en dat ze bij Mercedes ook niet vies zijn van de concurrentie wat zand in de ogen te strooien.

De beide hoofdrolspelers doen ook hun uiterste best om zich in de rol van underdog te wentelen. Zo liet Max Verstappen donderdag op de persconferentie al weten dat het sowieso afwachten wordt.

“We zullen zien, het belangrijkste is dat je presteert als het ertoe doet,” aldus de Nederlander. “Je moet je gewoon concentreren op je job en kalm en gefocust blijven want het leidt je gewoon af.”

Lewis Hamilton liet optekenen dat ze zeker niet het snelste team zijn en dat er nog veel werk aan de winkel is. 

“We zijn niet de snelste. Wat we gaan doen om ons beoogde niveau te halen? Dat is een spannende uitdaging,” vertelt Hamilton. “Ik heb er het volste vertrouwen in dat ze hun uiterste best hebben gedaan maar het zal een voortdurend gevecht worden om de auto te krijgen waar we hem willen hebben.”

Over wie nu zijn grootste concurrent wordt voor de wereldtitel houdt de wereldkampioen zich op de vlakte: “Dat zullen we wel zien, er zijn diverse teams die sterk voor de dag komen.”

De GP van Bahrein wordt vandaag op gang geschoten met twee oefensessies, waarvan de eerste begint om 12u30 en de tweede om 16u Belgische tijd.

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022