Twee teamleden Aston Martin F1 team testen positief op het coronavirus

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Een nieuwe F1-seizoen, hetzelfde verhaal. Opnieuw hebben immers medewerkers van een F1-team positief getest op het coronavirus COVID-19.

Het doet ongetwijfeld terugdenken aan wat er aan de vooravond van de seizoensstart van het F1-seizoen 2020 in Australië gebeurde. Toen testten leden van het McLaren F1 team positief waarna de renstal besloot om zich terug te trekken uit de sport. Wie het verhaal daarachter nogmaals wil bekijken kan zijn TV, tablet of smartphone aanzetten en afstemmen op seizoen 3 van ‘Drive To Survive’ op Netflix.

Feit is dat omwille van de besmettingen bij de teamleden en ook in de stad Melbourne besloten werd om luttele uren voor aanvang van de eerste oefensessie de openingsrace en het begin van het F1-seizoen te annuleren. Zo ver zal het deze keer in Bahrein gelukkig niet komen.

De Formule 1 heeft het F1-seizoen vorig jaar kunnen afwerken dankzij strikte protocollen en veiligheidsmaatregelen en ook die zijn uiteraard dit jaar van toepassing. De positief geteste medewerkers van het Aston Martin F1 team zijn in isolatie gebracht zodat het virus zich hopelijk niet verder kan verspreiden in de F1-paddock.

Sowieso wordt iedereen op regelmatige tijdstippen getest maar het blijft opletten. Het wordt ook uitkijken welke invloed de eerdere besmettingen van rijders alsook het al dan niet vaccineren van invloed zal zijn op het verloop van het kampioenschap. Vorig jaar is immers reeds gebleken dat je plots uit het niets één of meerdere races kan missen, wat dramatisch kan zijn in de titelstrijd.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023