Lewis Hamilton: “Mijn rondje was niet perfect maar Bottas verdient de pole”

Hamilton moest voor het eerst in enkele races tijdens de kwalificatie zijn meerdere erkennen in Valtteri Bottas. Tijdens de race hoopt hij echter om terug te slaan.


Na de eerste snelle run had Lewis Hamilton de snelste tijd achter zijn naam staan. De Brit verbeterde vervolgens op de hardere medium band nog zijn rondetijd maar Bottas slaagde erin om nog sneller te gaan dat de Brit. Hamilton moest dan ook genoegen nemen met de tweede plaats op de grid en daar is Hamilton uiteraard niet erg blijf mee.

“Het was niet geweldig,” zei Hamilton na afloop. “Valtteri heeft het goed gedaan en verdient de polepositie. Mijn laatste rondje was niet perfect.”

Hamilton hoopt om tijdens de race uiteraard terug te slaan. Vorig weekend probeerden de rijders om op het circuit van Silverstone met één pitstop de finish te halen maar dat leidde tot heel wat problemen en zelfs klapbanden.

Met warmer weer en met zachtere bandencompounds verwacht Hamilton vandaag twee pitstops tijdens de race. Met slechts één pitstop de finish halen lijkt onmogelijk.

“Ik denk niet dat veel mensen hun zachtere banden zullen managen,” blikt Hamilton vooruit.

“Ik probeerde gisteren al met de hardere bandencompounds mijn banden te managen en ze haalden het einde niet. Ik denk dan ook niet dat er morgen rijders slechts één pitstop zullen maken.”
a:0:{}
Ferrari-rijder Charles Leclerc moest tijdens de GP van Spanje opgeven nadat er plots een motorprobleem opdook. Minstens even opmerkelijk is dat Leclerc twee ronden zonder zijn veiligheidsgordel aan reed, zo blijkt uit beelden van de Formule 1.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023