Lewis Hamilton: “Mijn volgende F1-overwinning zal de grootste triomf uit mijn carrière zijn”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na jaren van dominantie met Mercedes moet Lewis Hamilton ondertussen al sinds eind 2021 wachten op een nieuwe overwinning, laat staan dat hij kan meestrijden voor de wereldtitel. Hamilton is er echter van overtuigd dat Mercedes zal terugkeren naar de absolute top.

Jarenlang domineerde Mercedes de Formule 1 maar sinds de introductie van de nieuwe generatie F1-bolides in 2022 moet het toekijken hoe Red Bull domineert. Vorig jaar slaagde het erin om met George Russel een overwinning te behalen maar Lewis Hamilton lijkt op weg om voor het tweede seizoen op rij geen overwinning te behalen.

Ondanks de moeilijkheden verlengde Lewis Hamilton zijn contract bij Mercedes tot eind 2025. Hamilton liet eerder al verstaan dat Mercedes komende winter een serieuze stap vooruit zal moeten zetten maar hij is ervan overtuigd dat hij samen met Mercedes opnieuw successen zal behalen.

“We zullen terugkeren naar de top, we kunnen het,” aldus de zevenvoudig wereldkampioen tegenover het Zwitserse ‘Blick’. “We zullen opnieuw helemaal bovenaan het podium staan. Dat zal waarschijnlijk de grootste triomf uit heel mijn carrière zijn.”

“Ik probeer mezelf iedere race helemaal tot de limiet te pushen en ik geloof in mijn team. Maar het is juist dat wanneer je niet de balans in de wagen voelt, je bereidheid om risico’s te nemen kleiner wordt.”

“Ik hoop dat de hoeveelheid data die we tot dusver dit jaar verzameld hebben een impact zal hebben op de nieuwe wagen. Dat is de hoop die leeft in heel het Mercedes F1 team en in alle fabrieken.”

“We moeten steeds blijven geloven in onze doelen en nooit opgeven.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023