Lewis Hamilton na crash met Verstappen: “Ik ga een specialist opzoeken”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In de aanloop naar de GP van Rusland zal Lewis Hamilton uit voorzorg een specialist opzoeken om te controleren of alles in orde is met zijn nek, zo laat de zevenvoudig F1-kampioen weten.

Ondertussen lijkt er echter weinig aan de hand want Hamilton reisde van Monza meteen naar New York om deel te nemen aan het ‘Met Gala’.

“Zijn achterwiel belandde op mijn hoofd,” blikt Hamilton terug op het bewuste incident met Verstappen.

“Ik denk dat het wiel op de Halo belandde en dat het meest schuine gedeelte van de binnenkant van de band op mijn hoof belandde.”

“Ik denk dat ik de komende dagen gewoon zal reizen, maar waarschijnlijk zal ik ook een specialist opzoeken om er zeker van te zijn dat alles in orde is voor de volgende race want het wordt steeds stijver en stijver. Maar ik leef nog.”

Hamilton besefte op het moment van de crash zelf naar eigen zeggen niet zo goed hoe ernstig de crash was.

“Wanneer ik terugkijk naar de beelden, het gebeurde allemaal bijzonder snel, en in de wagen kon ik alleen maar nadenken over hoeveel posities ik aan het verliezen was. Ik bevond me nog in racemodus.”

“Ik dacht bij mezelf ‘Hoe kan ik terug wegrijden?’, dit terwijl ik met slechts een beetje pijn in de wagen zat. ‘Komaan, doorgaan dacht ik’. Maar jammer genoeg wou de wagen niet bewegen.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen