“Max Verstappen heeft nog veel te leren, hij is nog niet volwassen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Sir Jackie Stewart heeft Max Verstappen nog veel te leren en heeft hij meer tijd dan verwacht nodig om volwassen te worden.

De drievoudig wereldkampioen Formule 1 gaat ook verder en stelt dat Verstappen nooit kampioen wordt als hij herhaaldelijk betrokken geraakt in allerlei crashes. Afgelopen weekend kwamen titelrivalen Lewis Hamilton en Max Verstappen elkaar voor de tweede keer tegen met een crash tot gevolg en deze keer kon geen van beide de weg vervolgen.

Na de crash stapte Max Verstappen terug naar de pits zonder Lewis Hamilton een blik te gunnen en te checken of hij in orde was. Hij was nochtans een paar seconden voordien met zijn Red Bull over de Mercedes van de wereldkampioen geschoven.

Dat is niet naar de zin van drievoudig wereldkampioen Jackie Stewart, de Schot vindt dat Verstappen had moeten gaan kijken of Hamilton wel oké was. 

“Verstappen doet er langer over dan verwacht om volwassen te worden”, vertelde Stewart aan ‘Daily Mail.’

“Niet eens naar Hamilton gaan kijken na een ernstig ongeluk als je net over de man heen bent gereden is iets wat ik niet echt begrijp.”

“Zeker als hij nog in zijn auto zit en daar lang is gebleven voordat hij uitstapte. Max heeft nog veel te leren. Maar naar wie zal hij luisteren?” 

“Hij is heel, heel goed. Hij is nu waarschijnlijk de snelste rijder op de grid, maar om een echte kampioen te zijn kun je niet de hele tijd bij crashes betrokken zijn.”

Stewart is ook van mening dat Verstappen er met zijn gridpenalty van drie plaatsen in Sotsji goedkoop vanaf komt. Hij zou als teambaas in zo’n geval zelf een hartig woordje wisselen met zijn rijder.

“Als ik hun teambaas was, zou ik tegen ze zeggen: ‘In godsnaam, doe het niet nog eens. Alleen omdat je het wereldkampioenschap leidt, betekent het niet dat je kogelvrij bent”, aldus de Schot.

“De stewards hebben meer informatie, maar als ze er zo zeker van waren dat Verstappen volledig schuldig was, waarom krijgt hij dan maar een straf van drie plaatsen?”, vroeg hij zich af.

“Als de Halo er niet was geweest, had Lewis dood kunnen zijn en de vermeende schuldige krijgt slechts een tik op de vingers!”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022