Lewis Hamilton na de problemen met Mercedes: “Ik apprecieer de inspanningen van de teams in de middenmoot nu veel meer”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na jaren van dominantie werden Lewis Hamilton en Mercedes het voorbije seizoen geconfronteerd met erg uitdagende en moeilijke omstandigheden. Lewis Hamilton heeft naar eigen zeggen daardoor ingezien welke enorme inspanningen de teams in de middenmoot leveren om progressie te boeken.

Aan het begin van het seizoen werd Mercedes geconfronteerd met een wagen die helemaal niet zo goed presteerde als verwacht en die een duidelijke achterstand had op de wagens van Red Bull en Ferrari. Iedereen binnen het team moest voluit gaan om te proberen de Mercedes W13 competitiever te maken, iets dat uiteindelijk na hard werken ook daadwerkelijk lukte.

“Ik heb nu echt appreciatie voor al die andere teams die hetzelfde ding proberen te doen, met dezelfde intenties, die proberen om beter te worden en voor iets strijden,” aldus Hamilton tegenover het Britse ‘Channel 4’.

“Het doorstaan van moeilijke tijden omdat ze een wagen bouwden die duidelijk niet in staat was om vooraan mee te strijden. Het was redelijk cool om dat gade te slaan en te ervaren.”

Ondanks dat Hamilton al jarenlang voor Mercedes rijdt blijft hij ook fan van McLaren, het team dat hem van op erg jonge leeftijd heeft gesteund, hem liet debuteren in de Formule 1 en waarbij hij zijn eerste F1-titel veroverde.

“Ik hou ervan om naar McLaren te kijken, ik kijk altijd waar ze zich bevinden want het is het team waar voor mij alles begon en ik wens hen steeds het beste toe, ook al zijn ze uiteraard ook een tegenstander van mij,” aldus Hamilton.

“Er zijn dagen waarop ze het niet goed doen, dat vind ik jammer. Het is het team waarbij ik mijn eerste simulatierondjes reed, mijn eerste keer met een F1-bolide reed.”

“Ik hoop dat ze het goed doen en ik hoop dat ze volgend jaar een beter jaar hebben.”