“Red Bull moet voluit voor Lando Norris als rijder gaan”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

In het verleden probeerde Red Bull verschillende keren om Lando Norris onder contract te krijgen. Volgens voormalig F1-piloot Karun Chandhok moet Red Bull echter blijven volharden en alles op alles zetten om de McLaren-rijder in te lijven.

Zo’n anderhalve maand geleden gaf Red Bull-teambaas Christian Horner toe dat ze bij Red Bull meermaals probeerden Lando Norris te contracteren als rijder. Norris werd meermaals benaderd maar dat liep telkens met een sisser af (Lees: Red Bull: “Telkens we met Lando Norris in gesprek gingen tekende hij de dag nadien bij McLaren”).

Voormalig F1-piloot Karun Chandhok vindt dat Red Bull moet proberen om Lando Norris onder contract te leggen. Het huidige contract van Lando Norris bij McLaren loopt tot eind 2025 maar het is hoogst onzeker dat Norris ook daarna nog voor McLaren zal blijven racen. Sergio Perez zijn contract loopt tot eind 2024 terwijl Max Verstappen een contract heeft dat tot eind 2028 loopt.

“Ik vind dat ze voluit moeten proberen om Lando Norris onder contract te leggen,” aldus Chandhok tijdens een terugblik van Sky Sports op het voorbije F1-seizoen.

Lando Norris liet eerder al zelf verstaan vertrouwen te hebben in McLaren en de teamleden maar dat je als rijder nooit zeker kan zijn dat je op een bepaald moment voor de titel kan gaan. Dat kan volgens Chandhok betekenen dat Red Bull een kans heeft om Norris in te pikken en de overstap van McLaren te laten maken.