Max Verstappen: “De GP van België was geweldig, nooit eerder was ik zo dominant”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In een terugblik op het voorbije seizoen wordt Max Verstappen wat zijn meest ontgoochelende moment was. Al snel komt het raceweekend in Singapore naar voren, terwijl België dan weer als een fantastisch weekend wordt beschouwd.

Tijdens het raceweekend in Singapore verliep alles erg moeizaam voor Verstappen, ook tijdens de race verliep het niet goed en ging Verstappen meermaals in de fout, waarvan één keer dat Verstappen zich ernstig verremde.

“Dat was gewoon een vreselijk weekend, alles ging verkeerd. Vanaf het afstellen van de auto op vrijdag, de problemen met de auto, niet voldoende brandstof tijdens de kwalificatie en toen ging in de race ook alles mis. Soms heb je gewoon van die weekenden. Singapore was een weekend om snel te vergeten,” vertelt Verstappen tijdens het Viaplay-programma ‘F1 Talks’.

Wanneer Verstappen echter wordt gevraagd naar zijn gevoel tijdens het raceweekend van de GP van België verschijnt er meteen een glimlach op Verstappen zijn gezicht.

“Dat was een fantastisch raceweekend. Ik denk dat ik nooit eerder zo’n geweldige auto en dominantie in Formule 1 heb gehad,” aldus Verstappen. “Vanaf het eerste moment dat we de baan opreden, was alles goed. We hebben amper iets aangepast aan de auto.”

“We wisten dat we een gridstraf moesten nemen, maar zelfs vanaf de veertiende startplek wist ik dat als ik de eerste ronde heelhuids door zou komen, wij de race zouden gaan winnen. Het is uitzonderlijk om dat te denken.”