Stoffel Vandoorne: “Nieuwe generatie Formule E-bolides is een uitdaging om mee te rijden”

Stoffel Vandoorne - Twitter
Stoffel Vandoorne - Twitter

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne kreeg net als de overige rijders vorige week de kans om een eerste keer met de nieuwe generatie Formule E-bolides te testen. Die nieuwe generatie wagens zorgt volgens Vandoorne voor een serieuze uitdaging.

De nieuwe derde generatie Formule E-bolide is veel krachtiger dan zijn voorganger en kan ook een hogere topsnelheid halen. De nieuwe Formule E-bolide zal volgens Vandoorne een serieuze uitdaging vormen, zeker wanneer er in de toekomst ‘fast charge pitstops’ zullen komen.

“In 2023 gaat het een serieuze verandering zijn, niet alleen voor mij persoonlijk omdat ik van team verander, maar voor iedereen omwille van de nieuwe generatie wagens,” blikt Stoffel Vandoorne vooruit naar komend Formule E-seizoen.

Na het afscheid van Mercedes van de Formule E zal Vandoorne komend seizoen voor DS Penske racen en samen met Jean-Eric Vergne een rijdersduo vormen.

“Momenteel voelt het, na de eerste tests, erg tricky aan, een uitdaging om mee te rijden. De wagens hebben erg veel vermogen maar niet zo veel grip. Het zal erg uitdagend worden, zeker op stratencircuits.

“Het is een beetje een onbekende waar we ons zullen bevinden, maar dat is net zo mooi aan de Formule E. Je weet nooit hoe het zal zijn en dat kom je pas tijdens de eerste race te weten.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print