Lewis Hamilton na nieuwe overwinning Max Verstappen: “Mercedes is mijlenver verwijderd van Red Bull”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton geeft toe dat Mercedes mijlenver verwijderd is van Red Bull als het aankomt op snelheid en dat ze gewoon de trein gemist hebben in de ontwikkelingsrace van de wagens.

“We zijn mijlenver van hen verwijderd, dus we hebben veel werk te doen,” vertelde Hamilton na de GP van Oostenrijk tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Het is alle hens aan dek voor ons, en ik weet dat dat al het geval is. Red Bull heeft de voorbije races duidelijk veel upgrades meegebracht en wij geen. We moeten ook wat brengen en wat snelheid zien te vinden, anders gaan we nog dikwijls resultaten zoals vandaag zien.”

Voor Hamilton duurde het een tijdje eer hij zich een weg naar voor wist te banen en eens dat het geval was beschadigde hij zijn bolide op de kerbstones. Dat zorgde ervoor dat hij zijn positie moest afgeven aan zijn teamgenoot en er niks anders opzat dan te overleven met een vierde plaats als resultaat.

“Ik zei voor de race dat het heel moeilijk zou worden om Max te verslaan maar het was natuurlijk teleurstellend om zoveel downforce aan de achterkant van de wagen te verliezen en de tweede plaats niet vast te kunnen houden.”

“Ik zou tweede zijn geweest. Ik lag op de tweede plaats toen hij plotseling kapot ging. Het zou een makkelijke tweede plaats geweest zijn. Maar ik was duidelijk niet meer in staat om die jongens voor me te pakken.”

“Ik ging niet meer of niet minder over de kerbstones dan de anderen maar plots ging het stuk. Ik heb geen idee wat er juist gebeurd is maar er was veel schade.”

Dit betekent wel dat Hamilton Verstappen verder ziet uitlopen in de tussenstand voor het wereldkampioenschap. De jonge Nederlander heeft nu tweeëndertig punten voorsprong op Hamilton en Red Bull heeft nu vierenveertig punten meer dan Mercedes in de tussenstand voor het kampioenschap bij de constructeurs.

“We hebben veel punten verloren vandaag,” aldus Hamilton. Maar met nog maar negen races van de geplande drieëntwintig is het kampioenschap verre van verloren.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed