Sergio Perez na incidenten met Leclerc en Norris: “Dit is niet de manier waarop ik graag race”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sergio Perez verontschuldigde zich na de race in Oostenrijk bij Charles Leclerc en stelde dat hij zich niet goed voelde nadat hij de Monegask tot tweemaal toe van de baan dwong.

Perez en Leclerc waren in gevecht voor de achtste plaats toen de Ferrari-rijder in bocht vier zijn kans wou gaan en Perez hem van de baan dwong. Het leverde de Mexicaan een tijdstraf van vijf seconden op maar voor hij de pits in dook moest hij nog eens alle zeilen bijzetten om een aanval van Leclerc af te weren en deed hij opnieuw hetzelfde. 

Na de race verontschuldigde Perez zich en stelde dat hij niet het soort rijder is dat graag op die manier racet.

“Het spijt me heel erg, want dat is niet de manier waarop ik graag race,” zei een berouwvolle Perez. “Weet je, ik ben niet het type rijder dat op die manier racet. We reden in zeer vuile lucht, met erg hete banden en erg hete remmen. En we probeerden gewoon zo laat mogelijk te remmen, dat is duidelijk.”

“Ik heb de incidenten niet gezien, maar het spijt me heel erg als ik uiteindelijk zijn race heb beïnvloed, want Charles is een rijder die heel hard racet, maar altijd op de limiet en ik ben net zo. Dus op dat vlak ben ik niet blij met mezelf.”

Na de race ging Perez bij Leclerc op bezoek om de boel uit te klaren. “Ja, in principe heb ik gezegd wat er van mijn kant is gebeurd, maar het is duidelijk niet genoeg.”

“Het is niet leuk als je dit soort problemen hebt, maar hij weet van mijn kant dat ik niet zo’n type rijder ben en dat ik me er niet lekker bij voel.”

Langs de andere kant vond Perez wel dat hij door Norris in de beginfase van de race van de baan werd geduwd.

“Ja, nou, met Norris was het eigenlijk ronde één,” legde Perez uit. “Hij kwam ermee weg, hij had geen schade. Maar het is duidelijk dat het de volgende keer heel anders kan zijn.”

“Het is pas de eerste ronde. Ik had het gevoel dat ik voor lag en hij reed me gewoon van het circuit af, wat niet eerlijk is in de racerij.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed