Red Bull liet Max Verstappen uit vrees voor nieuwe klapband een extra pitstop maken

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na afloop van de GP van Oostenrijk gaf Red Bull-teambaas Christian Horner meer uitleg over de extra pitstop die Max Verstappen aan het einde van de race maakte.

Het was opmerkelijk dat Verstappen tijdens de slotfase van de race opnieuw binnen kwam voor een tweede pitstop. Volgens sommigen was het om het extra wk-punt van de snelste ronde te kunnen behalen maar volgens Horner was er een andere belangrijke reden.

Bij Red Bull wilden ze een herhaling van de klapband in Baku vermijden en daarom werd Max Verstappen uit voorzorg binnengeroepen voor een extra pitstop.

“Als je kijkt wat er soms zoals in Azerbeidzjan gebeurt wanneer je één pitstop maakt, en je hebt 25 seconden voorsprong, waarom zou je dan het risico nemen?” aldus Horner.

Na zijn pitstop kreeg Verstappen bovendien te horen dat er wel degelijk een snee in één van zijn banden ontdekt werd.

“We vonden een kleine snee in een band,” aldus Horner. “Het was niet zo erg groot maar voldoende groot om onze aandacht te trekken.”

“Het enige risico dat we namen was de pitstop zelf, maar de jongens van de pitcrew deden het geweldig goed. In net iets minder dan twee seconden wisselden ze de banden.”

“Max deed het geweldig, verbeterde vervolgens zijn snelste ronde en het risico op een klapband was serieus verminderd. Het was het juiste om te doen.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021