Lewis Hamilton na vroegtijdige uitschakeling in Q2: “Geen uitvluchten, ik was gewoon te traag”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens Q2 was Lewis Hamilton een opmerkelijke uitvaller. De zevenvoudig wereldkampioen geraakte niet verder dan een dertiende tijd. Na afloop van de kwalificatie ging hij niet op zoek naar uitvluchten, hij was naar eigen zeggen gewoon te traag.

Hamilton werd tijdens de kwalificatie wat gehinderd door Yuki Tsunoda en Lance Stroll. Ze werden daarvoor allebei bij de stewards geroepen. Hamilton zocht daarin echter geen excuus. Op een opdrogende baan was Hamilton gewoon niet snel genoeg.

“Er reden duidelijk heel wat rijders in de weg maar over het algemeen waren we gewoon te traag,” zei Hamilton gisteren. “Ik was gewoon te traag.”

Volgens Hamilton zorgde een gebrek aan vertrouwen in de wagen ervoor dat hijzelf niet snel genoeg was.

“Sinds de eerste oefensessie verloor ik vertrouwen in de wagen en dat maakte de kwalificatie tricky,” aldus Hamilton. “Het was moeilijk om de banden in het juiste temperatuurvenster te krijgen. Ik worstelde met de balans en het gripniveau. Georges deed enkele dingen anders en dat leek beter te werken.”

“We weten echter dat de wagen in een erg nauw venster goed functioneert en deze dingen kunnen gebeuren wanneer je in deze situatie zit.”

“Tijdens mijn laatste run deed ik twee achtereenvolgende rondjes en de banden raakten oververhit tijdens de tweede run. Ik kon mijn tijd dan ook niet meer verbeteren.”

“Zondag is een nieuw uitdaging. Hopelijk zal de wagen dan met veel brandstof aan boord beter functioneren en kunnen we wat vooruitgang boeken. Dit is geen makkelijk circuit om dat te doen maar dat zal ons doel zijn.”