Lewis Hamilton: “Niet alle F1-piloten begrijpen de boodschap”

Volgens Lewis Hamilton “zwijgen” sommige collega F1-piloten nog steeds als het op racisme aankomt en hebben ze het nog steeds niet begrepen.


In de Formule 1 wordt er uitgekeken naar vandaag en of Lewis Hamilton daadwerkelijk gaat ‘knielen’ in zijn strijd tegen racisme en voor meer diversiteit. Er werd zelfs opgeroepen om dat gezamenlijk met alle F1-piloten te doen.

“Om eerlijk te zijn heb ik geen concrete plannen momenteel,” zei Hamilton gisteren. “Ik heb nog niet zover vooruit gedacht. Tijdens de komende nacht zal dat wel gebeuren.”

“We hebben tijdens de rijdersbriefing erover gesproken. Het was interessant, we voeren op zijn minst toch de discussie.”

“Ik weet niet wat we op zondag zullen zien. Ik denk dat men mogelijk zijn respect zal uiten, maar dat iedereen dat op een eigen manier doet.

Wat het omarmen van de boodschap tegen racisme betreft zitten alle F1-piloten volgens Hamilton nog niet op één lijn. De Brit lijkt sommigen van zijn collega’s met de vinger te wijzen. Best opmerkelijk aangezien Hamilton in de aanloop naar het raceweekend in Oostenrijk nog liet verstaan dat hij met zijn uitspraken niet specifiek zijn F1-collega’s viseerde.

“Tijdens de meeting heb ik bij veel rijders gemerkt, er was een interpretatie van een bericht dat ik plaatste waarin ik een oproep deed dat men de stilte moest doorbreken, dat ze dankjewel zeggen voor degenen die iets op hun sociale media platformen gezegd hebben.”

“Ze hebben allemaal een sterke stem, een geweldig platform waarop ze zich kunnen laten horen, en ik moedigde hen aan om iets te zeggen. Ik liet gewoon verstaan dat als je zwijgt, dat je er dan aan meedoet.”

“Op sommige vlakken heerst er nog een stilte, maar het maakt volgens mij ook deel uit van de dialoog en het feit dat men het probeert te begrijpen.”

“Ik denk dat sommigen nog steeds niet volledig begrijpen wat er gebeurt en wat de redenen voor de protesten zijn. Ik blijf doorgaan en probeer de mensen erop te wijzen, ik probeer mijn invloed aan te spreken en zoveel mogelijk mensen te bereiken,” besloot Hamilton.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print