Lewis Hamilton niet tevreden: “We hebben veel huiswerk te doen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de namiddagsessie was Lewis Hamilton slechts 72 duizendsten trager dan Max Verstappen maar echt tevreden was de zevenvoudig wereldkampioen niet.

Een achttiende tijd in de voormiddag, daar kon Hamilton inderdaad niet tevreden mee zijn maar zijn snelste ronde kon hij niet afwerken omdat hij gehinderd werd door Nicholas Latifi. De namiddagsessie verliep een derde tijd stukken beter maar dan nog was Hamilton niet tevreden.

“We probeerden zo goed mogelijk door alle omstandigheden door te rijden,” vertelde Hamilton gisteren na afloop. “Gelukkig was het in de namiddag droog en konden we wat ronden rijden.”

“De wagen was vandaag echter niet zo goed. Het is moeilijk om in deze omstandigheden kennis op te doen. Ik heb vanavond nog het nodige werk te doen waarbij we enkele dingen moeten uitzoeken.”

Het circuit van Spa-Francorchamps vormt met zijn meer dan zeven kilometer en grote variatie aan bochten en rechte stukken een enorme uitdaging voor de rijders en de teams. Er moet vooral een goede balans worden gevonden tussen de snelle rechte stukken en de bochten.

“Het is een enorm uitdagend circuit waarop het moeilijk is om de juiste balans te vinden,” aldus Hamilton. “Deze ochtend deden we het op de ene manier, in de namiddag op de andere en de rondetijden waren zeer gelijkaardig.”

“Je probeert de ene mogelijkheid en dan ben je sneller in de eerste en derde sector maar je bent trager in de middelste. Vervolgens probeer je de andere mogelijkheid en is het net het omgekeerde. Het is dan ook erg moeilijk om de juiste balans te vinden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022