Pierre Gasly: “Best mogelijke start van het weekend”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voor Pierre Gasly is het raceweekend in Spa-Francorchamps alvast goed begonnen met een derde en een vijfde plaats tijdens de oefensessies op vrijdag.

Met de aankondiging van Red Bull dat Sergio Perez ook in 2022 aan de zijde van Max Verstappen zal racen weet AlphaTauri-rijder Pierre Gasly ook meteen waar hij aan toe is. Het lijkt nu alleen maar een kwestie van tijd vooraleer hij bevestigd wordt bij AlphaTauri en dat hij minstens tot 2023 zal moeten wachten op een eventuele nieuwe kans bij de hoofdmacht van Red Bull.

Of het er iets mee te maken heeft weten we niet maar de Fransman is tijdens de tweede seizoenshelft alvast goed uit de startblokken gekomen, een saillant detail is dat hij op vrijdag twee keer sneller was dan Sergio Perez .

“Ik ben echt blij dat ik weer aan het racen ben na de zomerstop, zeker op zo’n geweldig circuit zoals Spa,” aldus Gasly op de officiële website van Scuderia AlphaTauri. “Het was belangrijk voor ons om dit weekend de best mogelijke start te hebben en ik denk dat we daar in geslaagd zijn met een derde en een vijfde plaats.”

“We weten op welke dingen we ons moeten concentreren met het oog op zaterdag, natuurlijk is er altijd wel wat extra snelheid te vinden. Het weer is wisselvallig hier in Spa, dat hebben we vandaag ook gezien met verschillende omstandigheden. We hebben morgen misschien ook regen, daar moeten we ons ook op voorbereiden.”

“De basis die we hebben lijkt te werken en we hopen dat we daar morgen bevestiging van krijgen met een goede kwalificatie morgen.”