Lewis Hamilton ontkent: “Ik maakte met mijn neuspiercing geen statement”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton was dit weekend het onderwerp van een onderzoek door de stewards in Singapore maar de zevenvoudige wereldkampioen ontkent dat hij zijn neuspiercing droeg om een statement te maken.

Sinds het begin van het seizoen is de FIA al strenger gaan toezien op het dragen van juwelen. Het hoeft geen uitleg dat Lewis Hamilton dan in beeld komt maar dit weekend werd de Brit weer gesignaleerd met zijn neuspiercing. Hij kon aan de stewards aantonen met een doktersattest dat hij zijn piercing omwille van ‘medische redenen’ niet mocht verwijderen. 

De Mercedes-rijder wilde dan ook benadrukken dat hij zijn piercing niet terug had ingestoken om een statement te maken.

“Uiteraard heb ik mijn sieraden en mijn neusring al jaren,” zei Hamilton.

“Destijds was de neusring als het ware vast gesoldeerd zodat hij niet loskwam. Ze gaven me destijds, voor vele races, een vrijstelling totdat ik een oplossing kon vinden. Ik ging er toen heen en liet hem eruit halen en probeerde een oplossing te vinden, en deed hem in en uit. Het raakte daardoor geïnfecteerd.”

“Ik ging gewoon door met die infectie en ik had een bloedblaar en ik ging er maar mee door, dus ik had een flinke pijnlijke plek op mijn neus. Dit zijn allemaal dingen die ik heb verteld voor de kwalificatie.”

“Toen ging ik terug en moest ik de bloedblaar laten behandelen, walgelijk, want er zat pus en bloed en zo. En toen deed ik dit in en de laatste twee weken begon het te genezen en ze vroegen of ik het erin wilde houden.”

“Het is gek dat we over zoiets kleins moeten praten,” zei hij. “Ik haal al het andere eruit. Op dit moment kan het me om eerlijk te zijn niet echt schelen.”

Een van de redenen waarom rijders geen juwelen mogen dragen is het risico dat ze zouden smelten in een crash met vuur maar daar is Hamilton niet helemaal van overtuigd.

“Ik zei net tegen Charles Leclerc dat een van de excuses die ik lang geleden kreeg ging over hitte en als je in een brand zit dan geleidt metaal hitte. Maar onze rits is van metaal, onze gesp in onze helm is van metaal, de draden die we hebben zijn van metaal. Dus het is een beetje gek.”

“Hopelijk zijn ze verstandig. De stewards moeten er vooral zijn om ons veilig te houden, maar dit is geen veiligheidskwestie.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022