Lewis Hamilton op het podium: “Dit had ik niet verwacht, dit voelt speciaal”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de GP van Canada zagen we een brede glimlach op het gezicht bij Lewis Hamilton. Voor het eerst sinds lang finishte Hamilton immers nog eens op het podium en voor teamgenoot George Russell.

Mercedes en Hamilton profiteerden optimaal van steken die Ferrari en Red Bull lieten vallen. Met een derde plaats voor Hamilton en een vierde plaats voor George Russell was er reden om te vieren, maar het was vooral Lewis Hamilton die dolblij was.

“Het is redelijk overweldigend om deze derde plaats te behalen, het is dit jaar zo’n enorme strijd met deze wagen en als team,” zei een dolblije Lewis Hamilton.

“We blijven echter voorzichtig en gefocust. We geven nooit op en dat is iets waarop ik enorm trots ben en ook geïnspireerd door onze crew. Ik wil dan ook iedereen van het team zowel hier alsook in de fabriek bedanken.”

Hamilton was ook tevreden omdat Mercedes in Canada in verhouding tot de voorbije races een stuk beter leek te presteren.

“Ze zijn nog steeds wat te snel voor ons momenteel. Ik was alles aan het geven maar we komen dichter. We moeten gewoon blijven pushen. Hopelijk kunnen we binnenkort met Ferrari en Red Bull strijden,” aldus Hamilton.

“Onze snelheid was echt goed, vooral tijdens het tweede deel van de stint. We hebben heel wat werk in de simulator gedaan om hier een goede afstelling te verkrijgen. Ik ben eerlijk gezegd dan ook extatisch. “

“Ik had dit immers niet verwacht terwijl we naar hier kwamen. Mijn tweede podium van het jaar. Dit voelt echt speciaal, zeker omdat ik hier mijn eerste F1-overwinning behaalde.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print