Charles Leclerc blijft geloven in de wereldtitel: “We kunnen terugkeren naar de top”

Ferrari
Ferrari

Ondanks dat hij in Canada Max Verstappen opnieuw serieus zag uitlopen blijft Charles Leclerc geloven in de wereldtitel. Leclerc zelf finishte na een sterke inhaalrace van op P19 als vijfde.

Even vlot verliep die inhaalrace niet altijd want Leclerc kwam bij momenten vast te zitten in het verkeer. Bovendien verliep zijn pitstop niet geheel vlekkeloos waardoor hij iets meer dan twee cruciale seconden verloor en achter een treintje met wagens opnieuw de baan op kwam.

“Alles in overweging genomen was de vijfde plaats het hoogst haalbare,” aldus Leclerc. “Misschien dat het iets beter had gekund zonder die kleine dingen hier en daar. Uiteraard heeft de pitstop ons ook heel wat tijd gekost.”

“Wat de middelste stint betreft was er niets dat beter had gekund. Het was gewoonweg een situatie waarin we ons bevonden.”

Ondanks het feit dat Verstappen opnieuw verder uitloopt blijft Leclerc echter geloven in zijn titelkansen.

“Betrouwbaarheid is iets waarover iedereen zich zorgen moet maken,” aldus Leclerc. “Als we onze betrouwbaarheid voor elkaar krijgen dan is de performance er om een comeback te maken, dat zullen we al vanaf Silverstone proberen te doen door punten terug te winnen.”

“Wat we moeten doen wanneer we een moeilijk weekend hebben zoals dit, dat is heel wat punten toch proberen scoren, dat is wat we vandaag ook gedaan hebben.”

“Ik maak me geen zorgen, ik ben gewoon extreem gemotiveerd om eindelijk een vlot raceweekend te hebben, om te kunnen tonen dat we sterk zijn. Hopelijk kunnen we dat in Silverstone.”

“Als we onze betrouwbaarheid op orde krijgen dan kunnen we terugkeren naar de top.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print