Carlos Sainz: “Echt alles geprobeerd om Verstappen te verslaan”

Ferrari
Ferrari

Opnieuw een tweede plaats voor Carlos Sainz en nog steeds geen eerste F1-overwinning voor de Spanjaard die er naar eigen zeggen alles aan heeft gedaan om te winnen.

“Ik heb ik voluit gepusht,” vertelde Sainz na afloop in het parc fermé. “Ik heb tijdens het remmen geen centimeter over gelaten tegenover de muren. Ik was pushte alles uit mijn batterij. Ik heb alles geprobeerd om Max te passeren.”

Probleem voor Sainz was dat hij ter hoogte van de hairpin net niet dicht genoeg bij Verstappen geraakte en vervolgens een klein beetje tijd verloor bij het wegaccelereren uit de hairpin.

“Ik beschikte in vergelijking met hem echter niet over voldoende snelheid om in de hairpin dicht genoeg bij hem te komen en vervolgens om hem in een iets andere rijlijn te dwingen richting de chicane.”

“Het positieve is echter dat we sneller waren, we waren heel de race sneller. We misten gewoon iets meer snelheid om hem hier te kunnen inhalen.”

“We hebben eerlijk gezegd alles geprobeerd. We waren zeer, zeer dicht bij de overwinning vandaag, ik ga proberen om dat positief aspect mee te nemen naar de volgende race.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print