Sergio Perez: “Opgave komt in titelstrijd hard aan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na afloop van de GP van Canada liet Sergio Perez verstaan dat zijn opgave tijdens de race erg hard aankomt wat zijn kansen betreft in de titelstrijd.

Twee races geleden zag het er voor Sergio Perez inderdaad veel beter uit want na zijn overwinning in Monaco knokte Perez zich terug in de titelstrijd. Na zijn opgave staat Sergio Perez nog steeds tweede in het kampioenschap maar wel op ruime afstand van teamgenoot Max Verstappen.

“Een nulscore wanneer je voor de titel strijdt komt erg hard aan,” aldus Perez. “Het kampioenschap duurt echter nog zeer lang en dit doet dan ook pijn, ik wil het dan ook snel vergeten.”

Perez moest opgeven door een probleem met de versnellingsbak dat zich voordeed. Daags voordien had Perez ook al gecrasht tijdens de kwalificatie.

“We kwamen erdoor, ik was de banden aan het sparen en de remmen in het bijzonder,” aldus Perez. “Er was enorm veel potentieel om een goede comeback te maken.”

Perez werd vervolgens voorgeschoteld dat zijn probleem met de versnellingsbak mogelijk door zijn crash was veroorzaakt.

“We denken niet dat dit het geval is,” aldus Perez. “Er gelden nieuwe regels en iedereen pusht enorm hard en dat op alle vlak.”

“Er zijn nieuwe regels dus het kan daarmee iets te maken hebben. De wagen stuitert meer, er treden verschillende problemen op.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print