Lewis Hamilton: “Organiseer dit jaar nog een gratis F1-race op Spa-Francorchamps”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton vindt dat de Formule 1 de mogelijkheid moet onderzoeken om nog voor het einde het jaar een gratis race te organiseren op Spa-Francorchamps, dat staat te lezen op ‘RacingNews365’.

De zevenvoudig wereldkampioen trekt zich het lot van de fans aan en omschreef het schouwspel in Francorchamps als een farce en hij stelde meteen dat de fans hun geld zouden moeten terugkrijgen. 

Na een race die officieel gezien zes kilometer en achthonderdtachtig meter duurde werd Max Verstappen als winnaar uitgeroepen en kreeg de top tien de helft van de punten toebedeeld.

“Ik zou zeker en vast terugkomen,” was het antwoord van Hamilton toen hem de vraag gesteld werd of hij nog zou terugkomen naar Spa later tijdens het seizoen.

“Ik vind het geweldig hier, dus als er een manier is om een venster te vinden waar het niet regent en we geven de fans een gratis race, dat zou geweldig zijn.”

George Russell, die zijn eerste podiumplaats wist te behalen in Spa, treedt Hamilton bij in zijn idee van een gratis race.

“Als we dit jaar een vervangende race zouden moeten houden, zou ik er niets op tegen hebben om naar hier terug te komen”, zei Russell.

“Het is duidelijk één van de beste races en circuits ter wereld, en veel fans die waarschijnlijk van Formule 1 houden en die in België of in de buurt wonen, hebben niet de kans gehad om te zien waarvoor ze hier kwamen.”

“Dus misschien kan dat een andere manier zijn om hen terug te betalen voor het verlies van zondag.”