Max Verstappen blikt vooruit naar ‘Dutch GP’: “Inhalen wordt moeilijk, sfeer geweldig”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na zijn ‘overwinning’ tijdens de GP van België krijgt Max Verstappen komend weekend een tweede ’thuisrace’ op rij. Verstappen hoopt uiteraard om voor eigen publiek te zegevieren.

“Ik kijk erg uit naar de race op Zandvoort”, aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Het zal speciaal zijn om in Nederland een race te hebben voor mijn thuispubliek, maar ook als coureur is het een mooie uitdaging om naar een nieuw circuit te gaan en de limiet te vinden in een F1-auto.”

Verstappen kreeg op het circuit van Spa-Francorchamps heel wat steun van de Nederlandse fans en die zal op het circuit van Zandvoort uiteraard alleen maar nog groter zijn.

“Het was geweldig om te zien dat zoveel fans ons steunden in Oostenrijk en België en ik hoop dat we dit weekend een goede show kunnen neerzetten voor iedereen op de tribunes.”

Een goede kwalificatie kan net als op Spa-Francorchamps cruciaal zijn want inhalen wordt volgens Verstappen erg moeilijk.

“Wat de baan betreft: het is misschien een beetje moeilijk om in te halen, maar voor de snelle rondes denk ik dat het de moeite waard zal zijn,” blikt Verstappen vooruit.

“De kwalificatieronden zullen daar erg snel zijn, dus fouten zullen erg kostbaar zijn. Nadat de race vorig jaar niet doorging, wordt dit jaar nog specialer en het zou natuurlijk geweldig zijn om op dit thuiscircuit voor de Orange Army te winnen.”