Lewis Hamilton over dood van Anthoine Hubert: “Hij was een held”

Er heerste vooral ongeloof in de paddock nadat de jonge Anthoine Hubert is overleden aan zijn verwondingen die hij opliep na een crash in de F2-race op zaterdag in Spa-Francorchamps.


Om 18:35 hield het strijdershart van Anthoine Hubert op te slaan na een vreselijke crash tijdens de F2-race in Spa-Francorchamps op zaterdag. Een paar reacties van vooraanstaande mensen uit de autosport:

Lewis Hamilton laat weten: “Dit is verwoestend. God zegene jouw ziel Anthoine. Mijn gedachten en gebeden zijn bij jouw familie. Als één van jullie, die naar deze sport kijkt en ervan geniet, denkt dat wat we doen veilig is, dan heeft hij het enorm mis. Al deze rijders zetten hun leven op het spel als ze de baan op gaan, en mensen moeten dat serieus nemen omdat het niet genoeg gewaardeerd wordt. Noch van de fans, noch van sommige mensen die daadwerkelijk in de sport werken. Anthoine is een held omdat hij het risico nam om zijn droom na te streven. Ik ben zo verdrietig dat dit is gebeurd. We zullen hem niet vergeten. Rust in vrede, mijn broer.”

Cyril Abiteboul, teambaas van Renault: “In deze tragische uren staan we heel dicht bij de familie van Anthoine en zijn vrienden. Anthoine was een geweldige jongeman. Zijn gedrag op en buiten de baan was dat van een echte heer. Het was een eer en een genoegen om hem als onderdeel van de Academie in ons midden te hebben. Alle professionals in Enstone en Viry zullen hem missen. Zijn geest leeft voort in dit team, we rijden in zijn geheugen.”

Nyck De Vries, collega F2-rijder: “Ik kan het nauwelijks geloven. Ik kan geen woorden vinden om dit verlies te beschrijven. Rust in vrede, Anthoine, mijn vriend.”

Franz Tost, teambaas bij Toro Rosso: “Helaas heeft de autosport vandaag de dag een tragisch verlies te betreuren met de dood van de Formule 2-coureur Anthoine Hubert. Dit is een ongelooflijk triest moment voor de hele autosportgemeenschap. In naam van Scuderia Toro Rosso Rosso betuigen wij ons medeleven aan zijn familie en vrienden in deze moeilijke tijden. Onze gedachten gaan ook uit naar Juan Manuel Correa in de hoop dat hij volledig zal herstellen”.

Mattia Binotto, teambaas bij Ferrari: “Ik vind het bijna onmogelijk om de juiste woorden te vinden op zo’n verschrikkelijk moment. Wat er vandaag is gebeurd, herinnert ons er op brute wijze aan hoe gevaarlijk deze sport, waar wij zo van houden, nog steeds is. Dat is ook de reden waarom we onvermoeibaar moeten blijven werken aan het verhogen van de veiligheid. Iedereen bij Ferrari stuurt zijn oprechte medeleven naar Anthoine’s familie en geliefden en wensen hun beste wensen voor het herstel van Juan Manuel.”.

Fernando Alonso: “Wat een middag, ik vind de woorden niet. Mijn hart doet pijn. Rust in vrede, kampioen.”

Max Verstappen: “Ik ben geschokt door het tragische ongeluk van Anthoine Hubert…. Gewoonweg verschrikkelijk. Mijn gedachten gaan uit naar hem, zijn familie, zijn vrienden en zijn geliefden”.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022