Lewis Hamilton over Mercedes in 2022: “Er werd gehuild maar het was zo mooi om te zien”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Lewis Hamilton was het voorbije F1-seizoen zeer intens voor iedereen in het Mercedes F1 team. In die mate zelfs dat er volgens de zevenvoudige wereldkampioen tranen vloeiden.

Mercedes begon in 2022 met heel wat problemen aan het nieuwe F1-seizoen. De nieuwe Mercedes F1-bolide was niet competitief genoeg en had bijzonder veel last van ‘porpoising’. Het seizoen was dan ook één grote uitdaging voor iedereen in het team maar dat zorgde volgens Lewis Hamilton wel voor een nooit geziene verbondenheid.

“2022 was één van onze moeilijkste jaren als team. We bouwden geen geweldige wagen, we kenden problemen, net zoals veel mensen die hebben, en we kwamen daardoor allemaal dichter bij elkaar,” gaf Hamilton tijdens de ‘Jay Shetty podcast’ op emotioneel vlak een unieke blik achter de schermen bij het Mercedes F1 team.

“Ik heb nu 10 jaar met dit team samengewerkt, de gesprekken die we het voorbije jaar gehad hebben, de mensen waren open zoals ze nooit eerder waren, er werd gehuild. Het was bijzonder mooi om te zien.”

“Ik heb het gevoel dat we nu een veel beter team zijn dan ooit tevoren, we leven nu met intenties, we praten daadwerkelijk over impact op de sport (strijd tegen racisme en voor meer diversiteit en inclusie).”