Helmut Marko: “Daardoor is er een gespannen sfeer binnen het Mercedes F1 team”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko zorgt het vertrek van James Vowles voor spanningen binnen het Mercedes F1 team.

Enigszins verrassend raakte onlangs bekend dat James Vowles de overstap van Mercedes naar het Williams F1 team maakt waar hij eind februari de nieuwe teambaas wordt. Vowles was de voorbije jaren één van de sleutelfiguren bij het Mercedes F1 team maar motorsportbaas Toto Wolff liet uitschijnen de keuze van Vowles te begrijpen.

“Hij kon alleen maar hogerop geraken als ik een stap opzij zou zetten. Ik heb echter het gevoel dat ik nog steeds iets kan betekenen en bijdragen aan het team,” aldus Toto Wolff, die tegelijkertijd liet uitschijnen dat het vertrek van Vowles op voorhand en al maandenlang gepland stond.

Volgens Wolff zal Mercedes dan ook niet verzwakt worden door het vertrek van Vowles maar daar is Red Bull-adviseur Helmut Marko het niet mee eens. Volgens Marko vertrok Vowles onder zijn voorwaarden en zorgt het voor een ‘gespannen sfeer’ binnen het Mercedes F1 team.

“Ik heb volledig andere informatie,” aldus Marko tegenover ‘Sport1’. “Vowles vertrok op eigen initiatief en blijkbaar nam hij enkele goede technische mensen mee.”

“Mijn bronnen vertellen me dat dit de reden is dat er een gespannen sfeer binnen Mercedes heerst.”