Lewis Hamilton: “Mensen zouden geen miljarden op de bank mogen hebben terwijl anderen honger lijden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton vindt dat er meer gedaan moet worden om de rijkdom in de wereld te verdelen tussen zij die het goed hebben en zij die het minder goed hebben.

De zevenvoudige wereldkampioen, wiens vermogen geschat wordt op zo’n 340 miljoen euro, laat weten dat hij armoede gezien heeft bij kinderen overal ter wereld. Als hem in een podcast wordt gevraagd wat hij daar aan zou willen doen antwoordt hij het volgende.  

“Een van de dingen waar ik alle dagen mee worstel, en dat is gewoon hoe het leven is en hoe het de laatste duizenden jaren geweest is, is dat er altijd een verschil is tussen rijk en arm. Als je rondrijdt in LA zie je zoveel mensen die op straat leven.”

“Het zou niet mogelijk mogen zijn om miljarden te hebben,” laat hij weten tegenover Jay Shetty. “Er zou een limiet moeten zijn op hoeveel je kan hebben want er is genoeg om aan iedereen te geven. Dus op de een of andere manier een wet maken die er voor zorgt dat er meer gelijkheid is en er voor zorgt dat er voor iedereen toegang is. Ik weet niet hoe je dat soort wet zou moeten implementeren.”

Hamilton is een van de grootverdieners in de motorsport maar hij geeft toe dat hij het moeilijk vindt om te beslissen welk goed doel het meeste aandacht verdient.

“Er zijn zoveel goede doelen. Er zijn zoveel problemen en zoveel goede doelen. En er is slechts een voor jou. Dus waar leg je de aandacht op?”

“Het heeft lang geduurd om te weten wat dat echt voor mij was. Ik denk dat voor mij onderwijs iets heel belangrijk is want ik ben naar India geweest, ik ben ook naar de armste plaatsen zoals Manilla geweest en ik heb jonge kinderen gezien die bedelen voor eten en niet dezelfde kansen hebben. Dat brak mijn hart en toen realiseerde ik me hoeveel geluk we wel hebben.”

“Ik wil met de mensen werken die proberen om meer te maken. Er zijn meer dan honderd miljoen kinderen die geen toegang hebben tot onderwijs, hoe kan ik helpen om daar iets aan te doen? Dus sluit je aan met mensen die dat doen.”

Hamilton bleef niet bij de pakken zitten en lanceerde ‘Mission 44’ om jongeren toegang te geven tot onderwijs en te strijden voor gelijkheid.

“Ik was aan het winnen en dat bracht me geluk. Maar dan kwam ik terug naar de normaliteit en dan miste ik iets.”

“Dat was echt het doel, begrijpen wat dat doel is en begrijpen waarom je hier bent gezet, waarom je het platform hebt gekregen dat je hebt gekregen. Waarom wij de enige gekleurde mensen zijn die dit allemaal meemaken.”

“Toen ik begon te spreken over diversiteit, hadden mensen zoiets van ‘oh, je wilt meer gekleurde mensen als rijders?’. We zijn maar met 20, dus ik had zoiets van, nee, als er 40 000, 50 000 banen zijn, zijn er duizenden ingenieursbanen op de achtergrond en er is zo’n gebrek aan diversiteit. Ik wil een deel zijn van het verschuiven van dat verhaal en het verschuiven van dat gesprek en mensen zichzelf laten bevragen en die moeilijke gesprekken met mensen voeren.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print