Lewis Hamilton pessimistisch: “Zo zullen we ook na de zomerpauze niet voor overwinningen kunnen strijden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Net als vorig seizoen slaagde Lewis Hamilton er nog steeds niet in om dit seizoen een overwinning te behalen. Gezien de enorme voorsprong voor Red Bull verwacht Hamilton niet dat hij dit seizoen nog een overwinning zal kunnen behalen.

“Het is redelijk geweest. We zijn dit jaar niet zo goed begonnen als dat we wensten maar we hebben erg veel vooruitgang geboekt,” blikt Hamilton terug op het F1-seizoen tot dusver. “We hebben tot dusver dit seizoen echt een enorme vooruitgang geboekt en we hopen dat we ook tijdens de tweede seizoenshelft daarin zullen slagen.”

“Mijn volledige focus ligt op het proberen behalen van de tweede plaats met het team. Voor iedereen in de fabriek betekent dat enorm veel en ook al kunnen we de Red Bulls momenteel niet inhalen, het plaatst ons in een goede positie voor volgend jaar.”

Positieve signalen dus voor 2024 maar wat dit seizoen betreft is Hamilton pessimistisch. Hij verwacht niet dat hij dit seizoen met Mercedes nog een overwinning zal kunnen behalen.

“Momenteel ben ik niet zeker dat we op het vlak van racesnelheid met hen kunnen concurreren. Er waren momenten, zoals in Hongarije, dat Max zo’n acht tienden per ronde sneller was dan al de anderen. Maar zeg nooit nooit.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner