Christian Horner: “Toto Wolff en ikzelf zijn de dinosaurussen onder de teambazen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Christian Horner laat weten dat hij de teambazen in de Formule 1 heeft zien veranderen sinds hij in 2005 aan de slag is als teambaas bij Red Bull.

In een gesprek met de podcast ‘Unlapped’ heeft Christian Horner laten optekenen dat hij sinds de tijd dat hij zelf teambaas is in de Formule 1 een verandering heeft gezien als het gaat over de persoonlijkheden van de teambazen in de sport.

“Als ik nu rondkijk in de kamer zijn er verschillende persoonlijkheden,” aldus Horner. “Toen ik begon in de sport waren er Ron Dennis, Flavio Briatore, Eddie Jordan, Jean Todt. Bernie Ecclestone was de baas en er waren Max Mosley en Frank Williams, stuk voor stuk grote persoonlijkheden.”

“Natuurlijk als je nu rondkijkt in de kamer, en misschien ben ik het die ouder geworden is, zie je meer managers en alles is ook veel technischer geworden.”

“Dus ik veronderstel dat Toto en ik misschien wel meer dinosaurus-types zijn in vergelijking met sommige anderen. Ook al ben ik ook nog één van de jongere teambazen. Maar de dynamiek en de definitie van wat het inhoudt om teambaas te zijn is helemaal anders dan in de tijd dat ik begon als teambaas.”