Charles Leclerc is kritisch voor Ferrari: “Dit moet onderzocht worden!”

Ferrari
Ferrari

Voorafgaand aan de zomerpauze had Charles Leclerc een duidelijke boodschap voor Ferrari. Hij vindt dat zijn team moet onderzoeken waarom er de voorbije races zoveel problemen waren tijdens de pitstops waardoor er heel wat tijd verloren werd.

Tijdens de eerste races van het seizoen presteerde Ferrari op het vlak van de pitstops zeer sterk. Ze waren absolute top maar tijdens de races voorafgaand aan de zomerpauze waren de pitstops van Ferrari gemiddeld bijna zo’n twee seconden trager dan Red Bull en Mercedes. Leclerc wil dan ook dat Ferrari onderzoekt waarom de pitstops plots een heel stuk minder vlot verlopen.

“We hebben statistieken van al de pitstops in de paddock en voorafgaand aan de race in België behoorden we nog steeds tot de besten,” aldus Leclerc. “De voorbije races hebben we echter wat meer problemen ondervonden, dat zullen we nu onderzoeken.”

“Het is nu twee of drie races op rij dat we één of twee pitstops hebben waarbij we problemen ondervinden. Het moet onze prioriteit worden om de punten te maximaliseren.”

Ferrari
Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner