Lewis Hamilton: “Pitlane-crash heeft niets met druk van titelstrijd te maken”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de kwalificatie crashte Lewis Hamilton bij het inrijden van de pitlane tegen de muur. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen heeft die crash echter niets te maken met de druk van de titelstrijd.

Uitgerekend enkele dagen nadat Hamilton vertelde dat Max Verstappen ongetwijfeld de druk van zijn allereerste strijd om de wereldtitel zal beginnen voelen ging Hamilton zelf in de fout door tegen de muur van de pitlane te crashen. Hamilton zelf beweert alvast dat de druk van de titelstrijd er voor niets tussen zat.

“Dit had niets met druk te maken want ik stond niet echt onder druk. Fouten gebeuren nu eenmaal. Ik reed de pits binnen, ik wist dat ik niet veel tijd had en ik was aan het aanvallen,” aldus Hamilton.

“Ik probeerde zo snel mogelijk door de pitlane te gaan omdat ik wist dat ik zoveel mogelijk tijd op het circuit nodig had.”

“Tijdens de keren ervoor wanneer ik naar de pitlane kwam kon ik het redelijk traag doen. Ik dacht dat de baan aan het opdrogen was en dat het gripniveau goed zat. Ik kwam naar binnen en nam de bocht iets sneller dan normaal. Ik verloor de achterkant van de wagen en gleed tegen de muur.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen