Probeerde Mercedes om Max Verstappen te laten diskwalificeren voor GP van Rusland?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen besloot om tijdens Q1 de kwalificatie zonder rondetijd voor bekeken te houden. Mogelijk heeft Mercedes daarvan proberen gebruikmaken om Verstappen te laten diskwalificeren.

Mercedes zou zaterdag na de kwalificatie de wedstrijdleiding erop gewezen hebben dat Verstappen geen rondetijd heeft neergezet en dit zonder bijvoorbeeld technische problemen of een crash. Daarmee voldeed Verstappen niet aan de 107%-regel die bepaalt of je als rijder al dan niet mag deelnemen aan de race.

Een rijder mag enkel deelnemen aan de race als de stewards vervolgens toestemming geven omdat er een specifieke reden was waardoor niet voldaan werd aan de 107%-regel. Dat kan zoals eerder aangehaald een technisch probleem of bijvoorbeeld een crash zijn. Omdat de kwalificatie officieel als ‘nat’ werd uitgeroepen geldt die regel niet.

Opmerkelijk genoeg kwamen de stewards op zaterdagmiddag met een verklaring waarom ze niet met een mededeling kwamen waarom Max Verstappen mag deelnemen aan de race. Die verduidelijking kwam er overduidelijk op vraag van een team … en wie dat team is weten we allemaal.

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA