“Lewis Hamilton probeert Max Verstappen met ‘mentale spelletjes’ te destabiliseren”

Daimler Media
Daimler Media

Zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton zou naar eigen zeggen niet aan ‘kinderachtige spelletjes’ meedoen maar volgens voormalig F1-piloot Damon Hill is net het tegenovergestelde waar. Met ‘mentale spelletjes’ probeert hij Verstappen te destabiliseren maar dat lijkt tot dusver niet echt goed te lukken.

Voor het eerst in jaren heeft Lewis Hamilton een te duchten tegenstander in de strijd om de wereldtitel en dan moet je op alle vlakken alles uit de kast halen. Net zoals die laatste keer in 2016, toen zijn eigen teamgenoot Nico Rosberg een te duchten tegenstander was en de wereldtitel van Hamilton afsnoepte, worden er dan mentale spelletjes gespeeld.

Je merkte het in de aanloop naar de GP van Monaco al. Hamilton liet verstaan dat Max Verstappen zijn agressieve rijstijl tijdens de gevechten met hem waarschijnlijk toe te schrijven viel aan het feit dat Verstappen “iets te bewijzen had”. Verstappen bleef er rustig onder, zei dat hij niets te bewijzen had en deelde na zijn overwinning in Monaco een mentale tik terug uit naar Hamilton: “Daden zeggen meer dan woorden”.

Of hoe er ook naast de baan gestreden wordt om de wereldtitel want een andere rijder mentaal uit zijn comfortzone halen heeft invloed op diens rondetijden en performance. Volgens voormalig F1-piloot Damon Hill speelt Max Verstappen het spelletje echter goed mee, iets waarmee de Nederlander jaren geleden veel meer problemen zou gehad hebben.

“Max probeert zich op zichzelf te concentreren en laat niets hem afleiden,” vertelt de wereldkampioen van 1996 tijdens de laatste ‘F1 Nation’ podcast.

“Ik vind dat hij zich goed focust, je kan je immers snel laten afleiden door journalisten die vragen of je al dan niet boos bent door insinuaties die iemand anders geuit heeft in uitspraken die hij deed.”

“Hij doet daar niet aan mee en doet het erg goed. Het is soms misschien een beetje saai. Je denkt dan van ‘plaag maar wat mee’ maar zo’n dingen escaleren dan en lopen uit de hand.”

Volgens Damon Hill worden er wel degelijk door Lewis Hamilton mentale spelletjes gespeeld, ook al beweert de zevenvoudig wereldkampioen maar al te vaak dat hij aan zo’n dingen niet meedoet.

“Lewis zegt dat hij het niet doet maar doet het af en toe wel,” waarmee Hill niet alleen verwijst naar de recente uitspraken van Hamilton maar ook naar het verleden.

“Herinner je je nog met Nico Rosberg. Hij was aan het vertellen dat hij uit een arme buurt kwam en een arme achtergrond had, niet zoals een rijk kind dat in Monaco opgroeide. Aan wie was dat gericht denk je?”

Inderdaad, races en wereldtitels worden niet alleen op de baan maar ook daarnaast en in het hoofd gewonnen …

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen