“Ik denk niet dat Mercedes een groot schandaal in de F1 wil riskeren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes heeft er mee gedreigd om in Azerbeidzjan een protest in te dienen tegen de teams die met een te flexibele achtervleugel rijden. Volgens Dr. Helmut Marko zal het echter zover niet komen.

Tegen de GP van Frankrijk worden de regels rond de flexibiliteit van de achtervleugels strikter en zullen er ook strengere controles plaatsvinden. Bij Mercedes vinden ze het niet kunnen dat er in Azerbeidzjan nog steeds met de te ‘flexibele’ achtervleugels gereden mag worden en daarom overwegen ze om een protest in te dienen.

Bij Red Bull zijn ze er naar eigen zeggen gerust in en denken ze niet dat Mercedes ook daadwerkelijk een protest zullen indienen. Volgens Dr. Helmut Marko wil Mercedes geen schandaal riskeren.

“Mercedes zou tegen acht wagens een protest moeten indienen,” aldus Marko tegenover ‘F1-Insider.com’.

“Naast ons zijn ook Ferrari, Alfa Romeo en Alpine betrokken partij. Willen ze dat echt doen en een groot schandaal veroorzaken? Ik denk het niet.”

Bij Red Bull lijken ze bovendien een eventuele tegenreactie voor te bereiden door op hun beurt eventueel een protest in te dienen tegen een mogelijk te flexibele voorvleugel bij de Mercedes F1-bolide.

“We verwachten dat de tests voor de voorvleugel ook strikter zullen worden en dat is fair. Het is immers Mercedes dat met haar voorvleugel het meest flexibel is. Er is in ieder geval ook ruimte om zelf op dat vlak een protest in te dienen.”