“Quarantaineplicht voor reizigers uit Groot-Brittannië”: GP van Frankrijk in gevaar?

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Komt de GP van Frankrijk die normaal gesproken op 20 juni plaatsvindt in gevaar? Die vraag moeten we ons jammer genoeg stellen nu Frankrijk bijkomende maatregelen neemt tegenover reizigers die uit Groot-Brittannië komen.

Frankrijk liet vandaag immers weten dat personen die uit Groot-Brittannië komen in verplichte quarantaine zullen moeten gaan. De maatregel wordt genomen nu er in Groot-Brittannië steeds meer besmettingen met vooral de Indiase variant van het coronavirus worden vastgesteld.

Ondanks de op het eerste zicht vlotte vaccinatiecampagne nemen de voorbije weken de besmettingen met het coronavirus in Groot-Brittannië opnieuw serieus toe. Eerder liet ook Duitsland weten niet-essentiële reizen naar Groot-Brittannië te verbieden.

Aangezien veel personeel uit de Formule 1 uit Groot-Brittannië komt dreigt de quarantainemaatregel in Frankrijk er voor te zorgen dat ook de Franse GP van de kalender dreigt te verdwijnen of op zijn minst te worden verplaatst. De Franse GP werd nog maar onlangs een week verplaatst nadat de Turkse GP van de kalender werd gehaald en vervangen door een tweede Oostenrijkse GP.

Voorlopig is het afwachten wat de definitieve details van de maatregelen in Frankrijk inhouden alsook wat deze zullen betekenen voor de Formule 1.