FIA overweegt ‘rode vlag-regel’ uit de IndyCar ook in de Formule 1 in te voeren

Ferrari
Ferrari

Volgens racedirecteur Michael Masi zou de FIA overwegen om de veelbesproken ‘rode vlag-regel’ uit de IndyCar te introduceren in de Formule 1. Die regel bepaalt dat een rijder die tijdens een kwalificatie een rode vlag veroorzaakt zijn snelste rondetijd verliest.

Het voorbije raceweekend was er veel te doen rond het feit dat Charles Leclerc aan het einde van de kwalificatie crashte en zo verhinderde dat andere rijders hun rondetijd nog konden verbeteren. Leclerc had zelf op dat moment de snelste tijd achter zijn naam staan en was zo zeker van de polepositie.

Meteen werd er gespeculeerd dat Leclerc mogelijk opzettelijk zou gecrasht zijn maar verschillende concurrenten, waaronder Max Verstappen, lieten weten dat dit waarschijnlijk niet het geval was. De crash wakkerde wel de discussie aan over het eventueel introduceren van een zogenaamde ‘rode vlag-regel’ zoals in de IndyCar.

Die regel stelt dat een rijder die tijdens de kwalificatie een rode vlag veroorzaakt zijn snelste rondetijd verliest. Volgens Michael Masi bekijkt men of dergelijke regel eventueel ook in de Formule 1 geïntroduceerd zal worden.

“Net zoals op andere momenten bekijken de FIA, de Formule 1 en de teams alles en wegen de voor- en nadelen af,” aldus Masi.

“Ja, ik ken de regel uit de IndyCar, het is een regel die ook in verschillende raceklassen van de FIA geldt.”

“We zullen het bekijken, samen met de belangrijkste stakeholders en vervolgens bekijken of het passend is of niet.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen