Max Verstappen: “We staan aan de leiding omdat we minder fouten maken dan Mercedes”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Max Verstappen geniet ongetwijfeld nog steeds na van zijn overwinning in het prinsdom Monaco. De Nederlander kwam door zijn overwinning samen met Red Bull ook aan de leiding van het kampioenschap, iets dat ze naar eigen zeggen te danken hebben aan het feit dat ze minder fouten dan Mercedes zouden maken.

In het verleden ging Verstappen vaak soms over de limiet en in de fout omdat hij dingen probeerde die niet konden of omdat hij daardoor onnodige risico’s nam.

Het is iets dat Verstappen naar eigen zeggen veel minder doet omdat hij beseft dat hij dit jaar voor de wereldtitel aan het strijden is en dan is ieder wk-punt uiteraard enorm belangrijk.

“Ik leerde om tweede en derde plaatsen te aanvaarden toen ik niet over de wagen beschikte om te winnen, dit terwijl mijn instinkt me vertelde om toch te proberen ervoor te gaan, waardoor je te veel risico’s neemt,” aldus Verstappen tegenover het Italiaanse ‘La Gazzetta dello Sport’.

Volgens Verstappen heeft Red Bull in Monaco gedaan wat het moest doen om Mercedes en Hamilton niet te ver te laten uitlopen in de titelstrijd.

“We moesten op zondag tonen dat we echt in staat zijn om voor de titel te strijden, dit nadat we enkele races wat de aansluiting met Mercedes aan het verliezen waren.”

“Nu is het belangrijk om iedere zondag te scoren en fouten te vermijden, of op zijn minst toch geen grote fouten te maken. Tot dusver hebben we als team minder fouten gemaakt en dat is waardoor we aan de leiding in het kampioenschap staan.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed