McLaren: “We hebben onszelf verrast in Monaco, dit is veelbelovend”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren behaalde in Monaco samen met Lando Norris een podiumplaats. Volgens teambaas Andreas Seidl was de snelheid en daarmee gepaard gaande podiumplaats een grote verrassing.

Norris slaagde erin om optimaal te profiteren van de opgaves van Charles Leclerc en Valtteri Bottas maar ook los daarvan was de jonge Brit erg competitief in de McLaren. Bij McLaren hadden ze niet verwacht om in de smalle straten van Monaco zo competitief te zijn.

“Ik kan gerust zeggen dat we op het vlak van snelheid dit niet verwacht hadden, dat we ons zo dicht bij Mercedes, Red Bull en Ferrari zouden bevinden,” aldus Seidl.

“Tijdens het begin van het seizoen konden we tijdens de eerste races zien dat we altijd problemen ondervonden in de trage gedeeltes van de circuits, dus dit was echt wel een bemoedigend raceweekend voor ons.”

“Ik wil het team in de fabriek dan ook enorm hard bedanken dat ze ons dit weekend zo’n competitieve wagen hebben gegeven. Ze hebben afgelopen winter geweldig werk verricht, ze zijn blijven pushen en ze bleven met upgrades komen.”

McLaren staat momenteel derde in het kampioenschap met slechts twee punten voorsprong op Ferrari.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022