Lewis Hamilton reageert verbijsterd na elfde tijd: “We zijn gewoon niet snel genoeg”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na een erg moeilijk en ontgoochelend raceweekend in Monaco is ook het raceweekend in Azerbeidzjan voor Lewis Hamilton en Mercedes bijzonder teleurstellend begonnen.

Tijdens de tweede oefensessie geraakte Hamilton niet verder dan een elfde tijd en zijn commentaren laten niet uitschijnen dat ze bij Mercedes verstoppertje aan het spelen waren.

“Ik weet niet goed waar we ons bevinden,” vertelde Hamilton na afloop tegen de pers. “Het is duidelijk niet leuk dat we ons momenteel buiten de top tien bevinden terwijl we op andere plaatsen wel over de nodige snelheid beschikten.”

Opvallend was echter dat Hamilton er het raden naar had waarom hij en Mercedes niet sneller zijn.

“Over het algemeen had ik het gevoel dat we een goede dag hadden, ik was gewoon niet erg snel. Het was zuiver, ik reed de rondjes die nodig waren en er waren niet echt foutjes, buiten die ene keer dat ik blokkeerde.”

“We zijn gewoon traag,” voegde Hamilton er vervolgens aan toe.

Vooral tijdens de namiddag, toen de baantemperatuur een heel stuk hoger was, ondervond Hamilton problemen.

“Over het algemeen had ik het gevoel dat ik goed aan het rijden was maar dat de wagen tijdens de eerste oefensessie beter aanvoelde,” aldus Hamilton.

“Tijdens de tweede oefensessie ging het gewoon niet sneller, deze sessie voelde niet goed aan.”

“Ik was aan het pushen, zat op de limiet. Er waren stukken waar ik sneller zou moeten zijn maar er was gewoonweg niet meer grip.”

“We hebben duidelijk een grote achterstand. Ik denk dat iedereen zich in de haren zal krabben en naar de data zal kijken om te kijken hoe we ons alsnog kunnen verbeteren.”

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print